Tuesday, 28 February 2012

you miss me huh?

yeasszaaaa...

i miss you peopleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! (panjangnye 'e'. rindu sangat lah tu) kikikiki..

i miss my family so much! LIKE CRAZY yo!

i miss my friends. ehem! friends! kepada sesiapa yang berkenaan, sila jawab! (^_<)

i miss my students. people, i miss you jugak. so jangan cakap yang i dah lupakan you all ya? (ade nih yang mengadu ngadu, CUTE!) hikhik.

and just now i received one regard saying, ' I MISS YOU TEACHER!' haiyo..miss you too dear student ^^

ok dah dah part miss miss nih..

*muah kanan, muah kiri 3x*

kita sambung cerita next sem yeh?

eh salah, next sem pulak,

next post ya?

assalamualaikum
*huggiesssss*
XOXO

Saturday, 18 February 2012

Carta Family by Nur Aisyah

video


tang nama azahari, dia blur, sengal budak ni..sebab? sebabnya ialah, dia ialah musuh ketat kepada Abi Cu nya sehinggakan nama Abi Cu and Abi Cik pun dia confuse. kahkahkahkah.

selamat mendengar yo!
^_<

Thursday, 16 February 2012

FALLING IN love! hehe ^_^

Everytime I see your face
My heart takes off on a high speed chase
Now don't be scared, it's only love
Baby, that we're falling in

I can't wait to tomorrow
This feeling has swallowed me whole
And know that I've lost control
This heart that I've followed
Has left me so hollow
That was then, this is now, yeah you have changed everything

Everytime I see your face
My heart takes off on a high speed chase
Now don't be scared, it's only love
That we're falling in
I would never do you wrong
Or let you down or lead you on
Don't look down, it's only love
Baby, that we're falling in

I'm standing in your driveway
It's midnight and I'm sideways
I have, to find, out if you feel the same
Won't be easy, have my doubts too
But it's over, without you I'm just lost, incomplete
Yeah you feel like home, home to me

Everytime I see your face
My heart takes off on a high speed chase
Now don't be scared, it's only love
That we're falling in
I would never do you wrong
Or let you down or lead you on
Don't look down, it's only love
Baby, that we're falling in
Falling in

All those nights I stayed away
Thinking of all the ways to make you mine
All of those smiles will never fade
Never run out of ways to blow my mind

Everytime I see your face
My heart takes off on a high speed chase
Now don't be scared, it's only love
That we're falling in
I would never do you wrong
Or let you down or lead you on
Don't look down, it's only love
Baby, that we're falling in
Don't be scared, it's only love
Baby, that we're falling in

Gula Gila Kan Diri

jeng jeng jeng...
Kononnya semalam mahu bawa kawan pergi makan di Seoul Garden. Sebab? sebabnya kawan ni tak pernah pernah pergi makan kat sana..hehe. so kawan yang baik hati ni bawak lah dia ke sana. 

Perasaan pergi sana? hmmmmm...tak tahu macam mana mahu cakap. Food variation, i mean the menu itself tak pelbagai. So, nampak macam sangat tak best. (-_-)". Jadinya, terasa kasihan dengan kawan yang seorang ini. ye lah, kita duk bercerita bagai nak rak, tup tup sampai sana, pilihan lauk dah jadi cenggitu. Nak buat acaner? (>_<)

Boleh dikatakan jarak bekas antara bekas tu separated dengan ice. ce korang bayangkan...boleh? Kalaulah ice tu boleh masak kan? dah lama kena kutip. kikikiki...




so inilah budak yang mahu merasa Seoul Graden tu. pity her sebab the moment dia datang, Seoul Garden dah tak varitey-kan sangat menu depa. 






dapat huruf EN tu pun jadiklah..hehe ^^







me, as her company for that day ^^ *tudung bulat*!!!!!







caption terakhir: Rentung Plate. hehe. pecah record kali ni kami pergi sana. why? 3 kali minta tukar plate. why lagi? sebab? sebabnya ialah..


first plate, too oily, dah boleh buat macam deep fry dah. so berkerak keruk lah banyak. second plate, sebab too dry, makanya kebarangkalian untuk daging dan segala bahan makanan melekat adalah sangat high. ketiga, barulah puas hati dengan plate ni. minyaknya even and proses pembakaran dan grilling pon tersangatlah lancar. lancar di sini tidak bermakna kami masak tak berhenti yo? *pingsan* kalau masak tak berhenti. seperti biasa, kami makan termana yang mampu sahaja. ^^


tapi satu lagi benda yang tak puas hati dengan service kat sana. previously, it was ok. then on that particular day, the moment kita orang mintak untuk change plate, dia punya waiter boleh cakap ' baru lagi ni'. well, don't mess with me on that day since i was so upset caused by three things!. so my mood tak berapa nak betul sangat. apa lagi, berlakulah sedikit ledakan kecil, iaitu, i said ' memanglah baru, tapi can't you see minyak yang tak even ni? that's why dia cepat melekat and berkerak.' terus diam mamat tu.

well, as for your information, saya bukan nak malukan dia, suara tak tinggi pun, tak larat nak marah marah orang ni, letih tau. saya cuma bertanya sahaja. awal awal buka kedai sudah malas nak buat kerja. apa masalah? so, jika kamu berada di tempat saya, mahu kah kamu goreng and biar hangit memanjang sahaja makanan kamu kan? 

dua kali dia yang in charge untuk tukar plate tu, buat macam nak marah. hempas hempas plate and mangkuk sup tu (ish kang anto suruh g jadi athlete kang, baru tahu. athlete rejam batu!). truth to be told, if let's say terkena kuah sup Kimchi Jigae yang panas tu kepada saya, tak teragak2 utntuk saya report ye. terima kasih. 

maka begitulah berakhirnya kisah kami di sana. walaupun perut penuh, tetapi, sedikit terluka perasaan dengan tingkah laku waiter tersebut. i do hope for a little improvement for the next visit. hopefully. insyaAllah.


TQ for reading
^^
XOXO


p/s: sambil buat entry ni, sambil dengar lagu  by LifeHouse, Falling In. suara dia.....................masyaAllah...sangatlah sedap! tapi tak boleh makan. maka kita harus mendengar sehingga lebam telinga ini. kikiki.

Sunday, 12 February 2012

Rock the Pot

i left my purse unattended.
well Missy, it's time to part for few days
the reason why i left her,
i found my new love, *heartshapes*
MR. POT!
yes he is! hehe
i cooked a lot using that Mr. Pot
just now i made seaweed soup.
my first try yo.
but then it turned out to be soooooo spicy
i went to the ladies twice already i tell you...
but, is it good what?
good for those who are having digestion problem. hehe <-- not me!
hmmm i'm thinking..
why it turned out spicy huh?
the Ginger and  theGarlic perhaps?
those two are my lovey dovey spices
hehe
and i added in chilies
some pepper and garlic seasoning
ooooooooooooooooooooooooooooooo
no wonder it turned out to be soooooooooo spicy..
can't u see the mixture of the soup?
the broths itself...
hehe..
next time, minimize the ingredients ^_<
too much broths spoil the soup..
alhamdulillah it was only spicy then.
burp!
alhamdulillah...

















p/s: next time, wishing to have the seaweed soup with 'minyak bijan'. Koreans said, it harmonizes the taste ^-^. hehe.

Tuesday, 7 February 2012

Makin Tua Makin Liat

Ajal bakal datang menjemput walau di mana kita berada.
sedarlah wahai manusia.
Cabaran dan rintangan hidup ini,
bukan mudah kita tempuh.
Makin tua makin Liat..
Makin tua,
entah ke mana mana hala diri kita dibawa...
adakah ini mengikut arus permodenan masa?
zaman yang makin canggih..
menjadikan kita semakin alpa pada diri sendiri.
kesenangan hidup,
buat kita lupa pada diri..
Solat...
entah ke mana..
tiang agama makin goyah..
tudung entah ke mana...
pembimbing yang dibimbing..
masing masing merasakan...
tuntutan agama tidak penting..
tiada lagi rasa malu pada diri,
pada Allah
dan pada masyarakat..
astaghfirullahalaziim..
tiada lagi rasa hormat,
perasaan 'bangga' diangkat angkat..
korupsi di sana sini..
kehadiran False Leader semakin menjadi..
MasyaAllah..
berubahlah..
wahai diri..
jangan kau hanyut..
ya Rabbii...
teguhkan imanku..
tabahkan hatiku dalam menempuhi dugaan duniawi...
ameen...